Yükleniyor...

Abant – Gölcük Turuna Gidiyoruz

Meltem Koleji » Genel » Abant – Gölcük Turuna Gidiyoruz

Günübirlik Abant – Gölcük Turu

ABANT TABİAT PARKI

Yeri : Abant Gölü Bolu’nun 34 km. güneybatısında Abant Dağları üzerinde tabii bir göldür.
Ulaşım: Ankara – İstanbul D-100 Karayolunun ve TEM otoyolunun 203. Km.sinden ayrılan 22 km.lik asfalt yol ile ulaşılmaktadır. Bolu’ya 34 km., Ankara’ya 225 km. uzaklıktadır.
Özellikleri : Alanı 125 hektar olan gölün denizden yüksekliği 1325 m.dir. Yeraltı suları ile beslenir. En derin yeri 18 m., ortalama 10-15 m. derinliktedir.

Tektonik menşeli Abant Gölü ve çevresinin bitki zenginliği, ayrıca büyük bir açık hava rekreasyon potansiyeline sahip bulunması nedeniyle yörenin 1150 Hektarlık bölümü, 1988 yılında “Tabiat Parkı” olarak koruma altına alınmıştır.

Abant Gölü ve çevresinin bitki zenginliği, ayrıca büyük bir açık hava rekreasyon potansiyeline sahip bulunması nedeniyle yörenin 1150 Hektarlık bölümü, 1988 yılında “Tabiat Parkı” olarak koruma altına alınmıştır.

Göl çevresi zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Sarı ve karaçam, kayın, meşe, kavak, dişbudak, gürgen, söğüt, ardıç ağaçları ve ormangülü, ılgın, fındık, muşmula, papazkülahı, alıç, çobanpüskülü, kuşburnu, eğrelti, böğürtlen, çilek, nane, ahududu, sarmaşık, ısırgan, atkuyruğu ve çayır otları başlıca ağaç ve ağaççıkları oluşturur. Gölün kenarları çeşitli su bitkileriyle ve nilüferlerle doludur. Abant Gölünün etrafında yükselen yamaçlarda ise Abant Çiğdemi (Crocus Abantensis) endemik olarak bulunmaktadır.

Gölde bulunan ve endemik bir tür olan Abant Alabalığı “SALMO TRUTTA FARİO VARYETTE ABANTİCUS” olarak literatüre geçmiştir. Balık meraklıları yılın belirli zamanlarında, ücret ödeyerek olta ile balık avlayabilmektedirler.

Göl çevresindeki ormanlarda yabani hayvanlardan ; tavşan, tilki, çakal, kurt, ayı, domuz, geyik, karaca, sincap, gelincik ; su kuşlarından ; yaban kazları, yaban ördekleri, balıkçıl, sakarmeke, karabatak, turna; yırtıcılardan ; şahin, doğan, kara akbaba, kaya kartalı, atmaca, baykuş; diğer kuşlardan; toygar, alakabak, puhu, gökdoğan, ağaçkakan, karatavuk, bülbül, ispinoz ve saka görülmektedir.Yöre ormanları geyikler için en uygun yaşam ortamına sahiptir.

GÖLCÜK ORMANİÇİ DİNLENME YERİ

Gölcük3

Yeri: Bolu’nun 13 km. güneyinde ormanlar arasında suni olarak yapılmış küçük ve şirin bir set gölüdür.
Özellikleri: Yükseltisi 1206 m. olan gölün alanı 4,5 hektar, çevresi 1.300 metredir.

Etrafı sarıçam ve göknar ağaçları ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşemdir. Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Orman Bakanlığı’nın misafirhanesi olan şirin bir ev bulunmaktadır. Gölün etrafında bu tesisten başka kır gazinosu adıyla bir restaurant vardır. Göl ve etrafı “Orman İçi Dinlenme Yeri” olarak Milli Parklarca koruma altındadır. Çok şirin ve küçük olan bu göl çevresine araçla girilmemektedir. Gölde yılın belirli zamanlarında ücret karşılığı sportif olta balıkçılığı yapılabilmektedir.

Yılın her mevsiminde bölge halkı ve yurdun her yerinden günübirlik gezmek, görmek, dinlenmek ve piknik yapmak amacıyla bir çok ziyaretçi gelmektedir.

 GEZİ PLANIMIZ

Sabah saat 08.00’da Meltem Koleji önünde buluşarak, şehrin yoruculuğundan kurulup doğayla baş başa olmak isteyen öğrencilerimizle, muhteşem bir kaçış noktasına, Abant’a doğru yola çıkıyoruz. Keyifli ve eğlenceli geçen molalarla birlikte yaklaşık 3,5 saat süren yolcuktan sonra, baharda açan nilüfer çiçekleriyle, dört mevsim farklı görüntüye sahip manzarasıyla, çam ve köknar ağaçlarıyla çevrili göl kenarında yapılan fayton turlarıyla ünlü Abant’a varıyoruz. Öğle yemeğinde mangal keyfi yapıyoruz. Abant’ta kendinizi doğanın doğal bir parçası hissedecek, tüm stres ve gerginliklerinizi üzerinizden atacaksınız. Hiç ayrılmak istemeyeceğiniz bu güzel doğa köşesinden ayrılmadan önce, yöre halkının yöreye özgü tarhana, erişte, yağlı peynir, tereyağı, çam balı ve çeşitli mevsimlik sebze meyvelerin satıldığı, gölün girişinde köylülerin kurduğu köy pazarında alışveriş yapabilirsiniz. Gölcük’e hareket. Türkiye’nin Milli Parklarından olan Gölcük; Çevresi 1350 metre, denizden yüksekliği ise 950 metredir. Ayrıca Gölün çevresi doğa yürüyüşleri için tercih edilen önemli parkurlardan birisidir. Doğayla iç içe yapılan kısa bir çevre turunun ardından bu güzellikleri geride bırakarak Ankara’ya hareket edeceğiz.

Geziye Gelirken:
.: Doğa yürüyüşü yapacağız. Bunu dikkate alarak hazırlıklı gelin.
.: Fotograf/Video çekiyorsanız yeterince ekipman, yedek pil vb.
.: Ayakkabılarınız çamurlanabilir. Tedbirli olun.
.: Mevsim koşullarını düşünerek giyinin. (polar/kazak, şapka, güneş gözlüğü, yağmurluk vb.)
.: Ínceden kalına doğru bir giyimi tercih edin. (yürüdükçe terler, durduğunuzda üşüyebilirsiniz)
.: Ayakkabınız yürüyüşe uygun olsun. (toprak, çamur, su vb.). Boğazlı bot ya da spor ayakkabı iyi olur
.: Küçük bir sırt çantanız bulunsun. (yürüyüş sırasında elleriniz boş olmalı)
.: Mutlaka yedek giyim, çorap ve ayakkabı alın.
.: Yanınıza, su ve yiyecek alabilirsiniz.
.: Varsa ilaçlarınızı ve vitaminizi alın.

Ücrete Dahil Olan Hizmetler
.:Ulaşım
.:Çevre gezileri
.:Milli park, müze ve ören yeri girişleri
.:Araç içerisindeki ikramlar
.:Öğle yemeği (Sınırsız Mangal Partisi)
.:Rehberlik hizmeti

Abant ve Gölcükten Görüntüler

Yayınlanma tarihi: 8 Aralık 2014 Pazartesi, 11:45