Yükleniyor...

Anaokulu Değerler Eğitimi

Meltem Koleji » Anaokulu Değerler Eğitimi

Değer; üstün, yararlı nitelikleri olan kimse ve bir ulusun sahip olduğu sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel maddi manevi öğelerin bütünü olarak tanımlanmıştır. Değer eğitimi ise nesilden nesille aktarılan, kendine, ailesine, çevresine ve tüm insanlığa faydalı bireyler yetiştirmeyi sağlayan öğretilebilir ve öğrenilebilir olgulardır.

İnsanların bir arada yaşadığı her alanda kurallar dolayısıyla değerler bulunmaktadır. Toplum değerleri toplumdan topluma ya da belirli bir toplumda zaman içerisinde bazı değişimlere uğrayabilmektedir. Ancak nezaket, dürüstlük, adalet, sevgi, saygı, yardımseverlik, cesaret, çalışkanlık gibi temel değerler dünyanın her yerinde her zaman uygulanması gerekli olan değerlerdir.

DEĞERLER EĞİTİMİNİN AMACI

OKULUMUZDA DEĞERLER EĞİTİMİ DERSİ

Değerler Eğitiminde her ay belirlenen bir değer üzerinde etkinlikler, pano çalışmaları , animasyonlar slaytlar ve kitap okumaları yapılır. Öğrencilerin de katılımıyla bu değer çocuklarımıza kazandırılır.
Değerlerimiz olarak temizlik , vatanseverlik, özgüven, sevgi – saygı, dostluk, ön yargısız olmak, hoşgörülü olmak, merhamet vb konuları işlenir.

Bireyin duygusal ve sosyal yeterliliğinin oluşması sürecinde toplumların başvurabilecekleri en önemli kaynaklardan biri okuldur. Okulumuz, Değerler Eğitimi ile bu yeterlilikleri sağlamada önemli görevler üstlenmektedir.

Çocuklarımız farklı kişilik özelliklerine, ilgi, yetenek ve farklı öğrenim yapılarına sahiptir. Bu doğrultuda bütün çocuklar bizim için özeldir. Her çocuğa bireysel potansiyeline göre, öz güvenini kaybetmeden kendi hedeflerine ulaşabilmesi üzerine bir eğitim sunulmaktadır.

Çocuklarımızı bizlere emanet edilen en değerli varlıklar olarak gören, onların bizimle geçirdikleri zamanı en verimli, en etkin, verilen eğitimden en üst düzeyde yararlanacakları şekilde okul öncesi ve ilkokul eğitimlerini tamamlama düşünce ve çabası içerisindedir. Amacımız özgür düşünen, kendine güvenen, doğayı ve insanları seven, ne istediğini bilen, kendini ifade edebilen, milli ve manevi değerlerini bilen yeniliklere açık mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmektir.

“İnsan Gönüldür, Gönül” anlayışı ile okulumuzda öğrencilere, Değerler Eğitimi’nde kazandığı değerleri davranışla ifade etmeleri yönünde fırsat verilir, okulun tüm öğretmenleri ve öğrencileri değerlerin modeli olurlar.