Zengin ve yenilikçi öğrenme ortamımız ile, çocuklarımızın görsel sanatlar aktivitelerini deneyimlemeleri , keşfetmeleri aynı zamanda yaratıcılıklarını ve problem çözme becerilerini artırmayı ve geliştirmeyi hedefliyoruz.
Çocuklarımızın bireysel farklılıkları ve hazır bulunuşluklarına uygun olarak eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde derslerimizi işliyor, farklı ressamları ve sanat akımlarını tanıma , anlama, uygulama ve bakış açısını geliştirme aynı zaman da çeşitli boyalar ve etkinliklerle çocuklarımızın yaratıcı düşünme becerilerini geliştirecek etkinlik ve uygulamalarımız ile resim atölyemizde sevgi dolu bir öğrenme ortamı sağlıyoruz.
Okul öncesi eğitimimiz de görsel sanatlar dersimizi yaş gruplarımıza uygun olarak planlıyor ve çocuklarımızın resim dilini önemsiyoruz. Çünkü çocuklar gördüklerini değil, düşüncelerini ve hayal ettiklerini çizerler. Dolayısıyla, çocuk elinden çıkmış en basit bir çizginin bile bir anlamı vardır. Çocukların iç dünyalarının bir dili olarak kabul ettiğimiz çizimler, onların kişilik özelliklerini, kişiler arası ilişkilerini, duygusal problemlerini, kırgınlıklarını, korkularını, beklenti ve endişelerini ortaya çıkararak onları anlamamızı sağlamaktadır.
Çocuğun kaleminden çıkan bir ev, bir ağaç, bir aile resmi onun iç dünyasına ait onlarca ipucu taşımaktadır. Çocuğun yaz günü çizdiği ev resminde bile tüten bir bacanın olması o evde hayat olduğunu, yemek piştiğini, aile üyeleri arasında sevgi odaklı sıcak bir ilişki olduğunu göstermektedir. Çocuk iç dünyasını okumada aile resmi ayrı bir önem taşımaktadır. Aile çizimlerinde çocuk kendi değerini ve aileye ait olma hissini, kendini çizimde yerleştirdiği konumla ifade etmektedir. Belirli yaş gruplarına göre çizimler şu şekildedir;
Ancak unutulmamalıdır ki bir çocuk hangi rengi seviyorsa resimlerde ağırlık o yöne doğrudur. Bizler de kurumumuzda tüm bu değerlere ve kazanımlarımıza göre derslerimizi işlemeyi amaçlıyoruz.